Spreker: Rob Creemers

Technologie als zegen en zorg

Rob Creemers
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Het duizelt de luisteraar als trendwatcher Rob Creemers het woord neemt. Hij zet in een moordend tempo trends op het gebied van ICT, robotisering, vergrijzing, globalisering, fossiele brandstoffen en klimaatproblemen op een rijtje, zodat er een toekomstbeeld verschijnt waarin alle apparaten die onze omgeving bevolken met het internet verbonden zullen zijn en waarmee we vervolgens alle voor ons belangrijke onwikkelingen op de voet kunnen volgen en beïnvloeden. Het is bijna niet voor te stellen wat dit voor onze samenleving gaat betekenen, wel is duidelijk dat de wereld ook tegen keiharde grenzen aanloopt.

We worden steeds vaker geconfronteerd met schaarstes - en met de effecten van schadelijke uitstoot. De vraag of klimaatverandering al dan niet het geval is, is intussen wel beantwoord. De vraag is nu wat we eraan kunnen doen. We staan op een keerpunt in de geschiedenis van de mensheid; voor het eerst zijn alle problemen niet meer van nationale maar van mondiale aard, en ze kunnen ook alleen mondiaal opgelost worden. Dat eist meer van ons vernuft dan ooit.

Het internet heeft de wereld tot een soort brein gemaakt dat ontzettend veel mogelijkheden biedt. En dan moet je je afvragen of wat jij doet, wat jij te bieden hebt, wel aansluit bij deze genetwerkte wereld. En wat betekent het voor de beroepskeuze van onze kinderen? Is het onderwijs in staat de komende generatie de juiste kennis en vaardigheden bij te brengen? Een kind dat nu voor het eerst naar school gaat, gaat pas rond 2032 een baan zoeken. Welke banen zijn er dan?

Rob Creemers is sinds 1980 actief in de it-sector. Sinds 1993 houdt hij als ‘trendwatcher’ en marktanalist de nieuwe ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. In zijn multimediale presentaties presenteert Rob zijn opvattingen op een indringende en originele wijze.

Thema's: 
- Technologie als zegen en zorg
- ICT-Trends
- Technologische trends
- Trends voor jonge mensen