Rob de Wijk

Machtspolitiek

Rob de Wijk als spreker boeken.

Rob de Wijk is hoogleraar internationale betrekkingen en veiligheid aan de Campus Den Haag van de Leidse Universiteit Leiden en directeur van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS). Ook is hij columnist voor Trouw en een veelgevraagd radio- en tv-commentator.

Wie is Rob de Wijk?

In internationale betrekkingen gaat het om macht. Maar wie heeft het tegenwoordig voor het zeggen en is het Westen nog wel opgewassen tegen de groeiende invloed van opkomende landen zoals China, Rusland en India? Tot voor kort werd de wereld geconfronteerd met voornamelijk Westerse machtspolitiek. Nu doen ook opkomende landen aan landjepik. Zo kwam China recent met buren in conflict over grondstofrijke zeegebieden. Negentiende-eeuws gedrag in de eenentwintigste eeuw, zo noemde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry de inval van Rusland op de Krim. Welke gevolgen heeft de oprichting van banken en vrijhandelszones door China en de overige BRICS-landen voor de mondiale machtsverhoudingen? Vormt deze economische alliantie een uitdaging voor de geopolitieke status quo en de Amerikaanse hegemonie? Rob de Wijk geeft op deze vragen antwoord in zijn presentatie over Machtspolitiek en hij gaat dieper in op recente ontwikkelingen in de mondiale machtsverhoudingen.

Thema’s:

- Wie heeft de macht in de wereld?
- Hoe kunnen ondernemers ons uit de crisis trekken?

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram