Rob Querido

Leiderschap in tijden van crisis

Rob Querido als spreker boeken.

Rob Querido (1962) heeft aan de Koninklijke Militaire Academie gestudeerd en ontving in 1985 zijn bul.

Wie is Rob Querido?

In de periode 1985 - 1991 heeft hij zijn initiële functies binnen de pantserinfanterie gedraaid bij het pantserinfanteriebataljon Stoottroepen te Ermelo. Vervolgens heeft hij binnen een klein team gewerkt dat de Luchtmobiele Brigade moest gaan vormen en opleiden. Hij moest zich het luchtmobiele optreden in alle facetten eigen maken door vooral veel ervaring in het buitenland op te doen (US/UK).

Hij heeft zich bekwaamd als sniper. Na zelf opgeleid te zijn tot sniper en sniperinstructeur in zowel de Uk als US, heeft hij opleidingen opgezet voor het Korps Commandotroepen en andere eenheden.

Na uitzendingen op de Balkan (Bosnie) en in Afrika (Angola, Rwanda, Zaire) is hij in 1995 begonnen aan de cursus Stafdienst en aansluitend aan de Hogere Militaire Vorming.

In 1997 is hij geplaatst op de Defensiestaf als NAVO Defensieplanner. Daarnaast was hij als eerste aanspreekpunt verantwoordelijk voor de contacten met Griekenland, Turkije, Israël en het Zuid Amerikaanse continent.

Van 1999 tot 2003 heeft hij bij 1GNC in Muenster (Duitsland) gewerkt bij zowel de G2 (Inlichtingen, als G2 Planner) en de G3 (Operatiën, als plv hoofd G3 en een periode als hoofd G3). In deze periode werd het Duits/Nederlandse Legerkorps hoofdkwartier omgebouwd naar een multinationaal, snel inzetbaar hoofdkwartier. In 2003 is het hoofdkwartier als HQ ISAF in Afghanistan ingezet. In dezelfde periode is hij tijdelijk tewerkgesteld geweest binnen CENTCOM als Army en Special Operations Planner voor de tweede Golfoorlog.

Aansluitend, van 2003 tot 2005 werd hij geplaatst als stafofficier/militair adviseur bij de Permanente Nederlandse Vertegenwoordiging bij de Europese Unie. In deze periode ondersteunde hij het Nederlandse Voorzitterschap in 2004. Daarnaast heeft hij zich vooral bezig gehouden met de operatie ARTEMIS in Congo (DRC), het vormen van EU Battlegroups en de overname van SFOR door EUFOR.

Van 2005 tot 2008 was Rob Querido Commandant van 42 pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers. Deze periode werd vooral beheerst door de uitzending van de eenheid als battlegroup naar Uruzgan, Afghanistan. In deze periode was hij Battlegroupcommandant en gaf, samen met zijn staf, veelvuldig leiding aan gevechtsoperaties. Hij voerde te velde zijn eenheid aan in de Slag om Chora in juni 2007.

In 2008 studeerde hij aan de Royal College of Defense Studies in Londen. Hij verdiepte zijn kennis in Internationale Veiligheid in het algemeen en de EU en de crisisgebieden in Afrika in het bijzonder.

Na terugkeer in Nederland werd hij in januari 2009 Commandant van het Korps Commandotroepen. In deze periode werden elementen van het KCT continue uitgezonden naar diverse ernstinzetten.

In juli 2012 werd hij geplaatst bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Hij coördineerde daar de beveiliging rond de Verkiezingen 2012 en startte het project NSS 2014.

In 2013 werd hij geplaatst als militair adviseur bij de Permanente Militaire Vertegenwoordiging NAVO.  

In 2016 keert hij terug bij 1GNC in Muenster, Duitsland als DCOS Operations. Vanaf 2019 vervult hij binnen datzelfde hoofdkwartier de functie van Chef Staf. In 2022 verlaat hij na ruim 40 jaar de landmacht.

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Bezoekadres:
Werkmansbeemd 8F
4907 EW Oosterhout NB

Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram