Spreker: Rob van den Dool

Een praktijkverhaal over duurzaam en sociaal ondernemen

Rob van den Dool
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Rob heeft internationaal recht gestudeerd aan de UvA; mensenrechten, oorlogsrecht, Europees recht. Na zijn studie is hij gaan werken bij een multinational en later werkzaam als strategisch business consultant. Daarnaast was hij verkiezingswaarnemer in Bosnië en 15 jaar lang mede-oprichter en oud-bestuurslid van War Child Nederland. In 2001 begon het ondernemersbloed te stromen en startte hij een crossmedia reclamebureau en was ook een aantal jaren actief als adviseur op gebied van duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen.. 

In 2010 heeft hij het snelgroeiende bedrijf Yumeko opgericht; een Social Enterprise waarmee hij de schone en eerlijke route bewandeld bij het maken van beddengoed en badgoed.

Alle producten zijn gemaakt van de meest duurzame en natuurlijke materialen van hoge kwaliteit. Rob van den Dool: "Positieve maatschappelijke veranderingen moeten uit het bedrijfsleven komen: ondernemers en consumenten veranderen zo samen de wereld! Dàt is onze droom.”

Yumeko vindt dat de wereld moet veranderen en verduurzamen. Dat doet Yumeko door de wereld van het slapen en de wereld van de slapers te verbeteren. Change the world sleeping – noemen ze dat. 

Rob is een echte activist in zijn werk en werkt iedere dag hard aan om de keten van dekbedden duurzaam te maken. In gesprek merk je dat hij houdt van activistische mensen die fanatiek zijn op verbetering. Rob gelooft in de druppel op de gloeiende plaat.

 

 

 

Ook andere sprekers over:

Videos: