Spreker: Robin van Galen

Mijn Olympische missie

Robin van Galen
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Robin van Galen is in 2008 verkozen tot sportcoach van het jaar in Nederland. Hij heeft met zijn waterpolospelers Olympisch goud gewonnen op de Olympische Spelen in Beijing. Het training geven en coachen zit Robin in het bloed. Vanaf 1988 is hij coach en trainer geweest bij diverse ploegen, waaronder Donk Heren, Donk Dames, de Robben Heren, Bondscoach Herenjeugd, Bondscoach Heren, Bondscoach Dames en nu weer terug naar GZC/Donk Heren. Robin van Galen is niet alleen op de spelen succesvol geweest maar ook heeft hij onder andere de volgende resultaten bereikt: 5x zilver bij NK kringteams met Rotterdam jongens onder 14 en onder 16 jaar, Kampioen met Donk heren van 2e klasse bond in 1996, Nederlands kampioen met dames Donk 1998 en 1999, Nederlands Bekerkampioen met de Robben heren in 2001, Supercup met heren WIDEX GZC/DONK in oktober 2008 en Landskampioen met heren WIDEX GZC/DONK in mei 2009.

Vanaf 2011 tot juli 2014 was hij coach van het mannenteam van UZSC, waarmee hij promoveerde naar de Eredivisie van het waterpolo. In 2013 werd hij coach van de Nederlandse mannen, waarmee hij zich niet kwalificeerde voor Rio 2016, maar waarmee hij zich wel hoopt te kwalificeren voor de Olympische Spelen Tokio in 2020. In juli 2018 trad hij toe tot het bestuur van de Rotterdamse eredivisie voetbalclub Excelsior. Hij is daar technisch bestuurder en topsportontwikkelaar.

Robin van Galen is een enthousiaste spreker. Hij neemt u mee op een reis door zijn leven en welke weg zij hebben doorlopen naar de top.

Thema:

- Mijn Olympische missie

Talen:

Ook andere sprekers over:

Videos: