Robin van Galen

Robin van Galen, de specialist als het gaat om coaching, leiderschap en teamontwikkeling

Robin van Galen als spreker boeken.

Onderwerpen
Te boeken als

Wie is Robin van Galen?

Robin van Galen was zelf een talentvol waterpolospeler en haalde het Nederlands team. Een slepende schouderblessure gooide echter roet in het eten. Noodgedwongen moest hij aan de zijlijn toekijken hoe zijn voormalige teamgenoten beter werden. De ambitieuze Robin van Galen wilde zichzelf verder ontwikkelen en zocht zijn uitdagingen op het gebied van coaching. Hij verdiepte zich in teamprocessen en de verschillende stijlen van leiderschap. Met zijn nieuwe ervaring ging hij aan de slag als clubcoach. Na diverse successen bij verschillende clubs (10 nationale titels bij 4 verschillende teams) werd Robin van Galen gevraagd voor de positie als bondscoach van de Nederlandse waterpoloheren. Hij zag echter bij de Nederlandse dames meer potentie en stapte over. Met deze dames ging hij een proces in om het Nederlandse waterpolo weer naar de wereldtop te brengen. Na een moeizame periode, waar Robin van Galen open en eerlijk over presenteert (de Tuckman theorie) begon het team in 2007 te draaien. Nederland kwalificeerde zich als eerste voor de Olympische Spelen in Beijing 2008. Het resultaat is wellicht al bekend. Ruim 3 miljoen Nederlanders zagen de waterpolodames in de Olympische finale van de Verenigde Staten winnen! Van 2011 tot juli 2014 was hij coach van het mannenteam van Utrecht waarmee hij de nationale waterpolobeker won, de eerste grote nationale prijs in 100 jaar Utrechtse clubgeschiedenis. In 2013 begon Robin als coach van de Nederlandse waterpolomannen. Helaas lukte het Robin en zijn team op een haar na niet zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van 2016. In een bloedstollende penalty serie ging er één strafworp teveel mis. Omdat hij als coach niet aanwezig was in Rio kon Robin dagelijks samen met Tom Egbers het programma Studio Rio presenteren voor de NOS. Vanaf 1 januari 2018 is Robin toegetreden tot het bestuur van voetbalclub Excelsior waar hij de functie als technisch bestuurder en als adviseur van de topsportontwikkeling bekleed.

Robin van Galen trainde drie jaar intensief met de Nederlandse waterpolodames. Het maken van keuzes, omgaan met tegenslagen, doorzettingsvermogen en ambitie zette het proces in gang dat leidde naar Olympisch Goud! Robin vertelt over zijn rol als coach, inspirator en lotgenoot. Na ruim 30 jaar coach te zijn geweest waarvan de laatste zes jaar als bondscoach van de Nederlandse waterpolomannen te hebben gefungeerd, is Robin nu commercieel directeur van de KNZB.

Robin presenteert met flair, humor en passie over het coachen van een team. Aspecten als het selecteren en vormen van een team, leiding geven, samenwerken, coachen en ambitie komen aan bod. Met name zijn toegepaste theorie over MBTI, over de verschillen in karakters en type mensen spreekt veel mensen aan. Verder geeft Robin waterpolo clinics, waarin teamwork centraal staat.

Thema:

- Coaching, leiderschap en teamontwikkeling

Video met Robin van Galen

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram