Spreker: Ron Steenkuijl

Sociaal en maatschappelijk ondernemen

Ron Steenkuijl
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Ron Steenkuijl is onconventioneel, beschouwend, authentiek en ‘anders’. Hij is lid van de directie van  ADG dienstengroep met meer dan 50.000 medewerkers in Nederland en landelijk voorzitter van het NCD (Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren).

Ron Steenkuijl werkt vanuit een duurzaam betrokken mensvisie. Zes jaar geleden was hij de initiatiefnemer van het Nationale Integratiediner (NID). Dit initiatief is in 6 jaar tijd gegroeid naar 20.000 deelnemers afkomstig uit honderden bedrijven.
Ron stelt: “Ik geloof in de kracht van het verschil. Juist het verschil maakt ons samen kleurrijker en  sterker!” 

ADG dienstengroep is inmiddels veel verder en is gestart met de uitrol van De Wil (www.heldenvandewil.nl)  De Wil roept ondernemers, bestuurders, voorzitters en directeuren op zich hierbij aan te sluiten. “Het is een stap naar beter luisteren en beter horen wat mensen op de werkvloer willen en kunnen. Hen er meer bij betrekken. Liberalisme en socialisme, hand in hand op zoek naar oplossingen, aangejaagd door ondernemingszin.” Want zonder ondernemers gaat het zijn visie niet lukken.

Met De Wil hoopt Steenkuijl  de grote tegenstelling tussen de have’s en have not’s  te kunnen verkleinen. Die is slecht voor de samenleving, werkt polarisatie in de hand, zorgt voor wederzijds onbegrip. Hij ziet aan de ene kant “mensen die in een Italiaans pak met een skinny burnt caramel latte in de ene hand en IPhone princess diamant plus in de andere het helemaal willen maken op de Zuidas” en aan de andere kant “honderdduizenden die elke dag weer hun handen uit de mouwen steken, en cruciale bijdragen aan de samenleving leveren: schoonmakers, productiemedewerkers, verzorgers, stratenmakers, bollenpellers”. Mensen die niet altijd onmiddellijk hun hand opsteken als er om een mening wordt gevraagd. De Wil gaat ze een stem geven.  Zijn verhaal is inspirerend en zet je aan tot nadenken.

Thema:

- Sociaal en maatschappelijk ondernemen