Ron Steenkuijl

Maatschappelijke Impact & Leiderschap

Ron Steenkuijl als spreker boeken.

Onderwerpen
Te boeken als

Wie is Ron Steenkuijl?

Ron Steenkuijl is onconventioneel, beschouwend, authentiek en ‘anders’. Hij is lid van de directie van  ADG dienstengroep met meer dan 42.000 medewerkers een van de grootste werkgevers van Nederland en bekleedt daarnaast diverse bestuurlijke en toezichthoudende rollen. Zijn gedachtengoed heeft hij vastgelegd in De Wil. De Wil roept ondernemers, bestuurders, voorzitters en directeuren op zich hierbij aan te sluiten. “Het is een stap naar beter luisteren en beter horen wat mensen op de werkvloer willen en kunnen. Hen er meer bij betrekken. Liberalisme en socialisme, hand in hand op zoek naar oplossingen, aangejaagd door ondernemingszin.” Want zonder ondernemers gaat het zijn visie niet lukken. Zijn Wil maakt Ron Steenkuijl waar door niet te lullen maar het gewoon telkens grootschalig te doen en waar te maken. In de afgelopen 10 jaar was hij de initiatiefnemer, aanjager en founder van o.a het Nationale Integratiediner met jaarlijks 20.000 deelnemers, de Nederlandse Schuldhulproute met inmiddels meer dan 70 deelnemende gemeenten, introduceerde hij met fiKks de digitale vrijwilliger in Nederland en ontwikkelde hij de Nederlandse Inclusiviteitsmonitor om diversiteitsbeleid een wetenschappelijk basis te geven binnen organisaties.

Met De Wil hoopt Steenkuijl  de grote tegenstelling tussen de have’s en have not’s  te kunnen verkleinen. Die is slecht voor de samenleving, werkt polarisatie in de hand, zorgt voor wederzijds onbegrip. Hij ziet aan de ene kant “mensen die in een Italiaans pak met een skinny burnt caramel latte in de ene hand en IPhone princess diamant plus in de andere het helemaal willen maken op de Zuidas” en aan de andere kant “honderdduizenden die elke dag weer hun handen uit de mouwen steken, en cruciale bijdragen aan de samenleving leveren: schoonmakers, productiemedewerkers, verzorgers, stratenmakers, bollenpellers”. Mensen die niet altijd onmiddellijk hun hand opsteken als er om een mening wordt gevraagd. De Wil gaat ze een stem geven.  Zijn verhaal is inspirerend en zet je aan tot nadenken.

Thema:

Sociaal en maatschappelijk ondernemen

Video met Ron Steenkuijl

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Bezoekadres:
Werkmansbeemd 8F
4907 EW Oosterhout NB

Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram