Spreker: Ronald van der Molen

Hoe bouw je organisaties waar mensen floreren?

Ronald van der Molen
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Ronald van der Molen (1973) is werkzaam als organisatieadviseur en leiderschapscoach. Wat hem mateloos fascineert is wat mensen drijft, in beweging brengt en doet groeien. ‘Waarom doe je wat je doet?’, ‘Wat motiveert jou?’ en ‘Hoe ontwikkel jij je?’ zijn vragen die recht doen aan zijn levensvisie: verbinding stimuleren zodat mensen gaan floreren.

Vanuit zijn bedrijf Transformatio verzorgt hij organisatie transities, teamtrajecten en leiderschapscoaching. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker over thema’s als organisch leiderschap, bevlogenheid, sociale innovatie, zelfsturing en gedragsverandering.

Zijn boodschap? Mensen en organisaties gaan pas echt floreren als de verandering op organische wijze ontstaat en wordt geleid. Ronald gebruikt lessen uit de natuur zodat leiders en professionals anders naar hun vak gaan kijken. Hij geniet ervan als eikels in bomen veranderen.

Wat maakt hem uniek? Zijn verfrissende en mensgerichte kijk op organiseren en leidinggeven brengt mensen in beweging. Ronald combineert de beste inzichten uit de wetenschap en de praktijk met als doel om het verborgen potentieel van werkend Nederland aan te boren.

Wat kun je verwachten? Energieke en uitdagende sessies waarbij het publiek op het puntje van de stoel zit. Met vernieuwende inzichten, praktische voorbeelden en originele oefeningen die tot nadenken stemmen en duurzame resultaten opleveren.

Wat levert het op? Meer bevlogenheid, productiviteit, ondernemerschap, creativiteit, klanttevredenheid en winst. Opdrachtgevers roemen Ronald om zijn inspiratie, creativiteit, humor en scherpe analyses.

Veelgehoorde vraagstukken in zijn presentaties zijn:

Hoe bouw je teams en ecosystemen waar mensen floreren?
Hoe reageer je op ingrijpende veranderingen in de markt?
Hoe verander je op vernieuwende wijze zodat je klanten en medewerkers positief verrast?
Hoe creëer je een innovatieve organisatie die talenten aantrekt?
Hoe stimuleer je als moderne leider meer verbinding, wendbaarheid en autonomie?
Hoe wakker je ondernemerschap, creativiteit en zelfredzaamheid in je organisatie aan?

Ronald schreef meerdere boeken, waaronder De kracht van organisch leiderschap en Metamorfose, groeien in je bestemming en is vaste columnist bij Management Team, HR Praktijk, Management Impact en Managersonline.

Thema's:

- Hoe laat je organisaties floreren?
- Bouwen aan succesvolle zelfsturende teams.