Spreker: Roy Cobbenhagen

Duurzaamheid en Mobiliteit

Roy Cobbenhagen
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Roy Cobbenhagen (1992) studeerde Automotive Technology (Cum Laude) aan de Technische Universiteit Eindhoven en werkt daar nu als promovendus bij de Faculteit Werktuigbouwkunde. Hij doet onderzoek naar hoe netwerken van verschillende robots en drones met elkaar kunnen samenwerken om akkerbouw te verbeteren en zo o.a. minder water, brandstof en pesticides te gebruiken.

Met het Solar team maakte hij Stella: ’s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie. Met Stella werd hij samen met Lex Hoefsloot wereldkampioen tijdens de World Solar Challenge in Australie in 2013 en wonnen ze meerdere internationale prijzen. Een van die prijzen is de Crunchie: de ‘Oscar voor technologie’, hier werden Apple, SpaceX, ESA en The Blockchain door de Eindhovenaren verslagen.

Roy stond al vaak op het podium, onder andere bij TedX Brainport en samen met André Kuipers bij TedX Binnenhof. In zijn presentatie neemt hij het publiek mee langs de nieuwste technieken en de impact op ons dagelijks leven. Hij laat de grotere lijnen zien achter de verhalen over autonome auto’s, elektrische auto’s en deelauto concepten, waardoor het publiek een beter beeld krijgt van welke verandering zich op dit moment voltrekken, hoe technologieën samenwerken en welke impact dit heeft op de samenleving.

Daarnaast neemt hij het publiek mee door hun onwaarschijnlijke realisatie van zijn jongensdroom: het creëren van Stella en daarmee wereldkampioen worden.

Thema:

- Duurzaamheid en Mobiliteit