Sanne Muijser

Inzicht in onze turbulente wereld

Sanne Muijser als spreker boeken.

Wie is Sanne Muijser?

Sanne Muijser is afgestudeerd historicus (Universiteit van Leiden) met als specialisme de Europese en economische geschiedenis van de twintigste eeuw. Sinds zijn jeugd is hij ook gefascineerd door de militaire geschiedenis. Hij organiseert rondreizen langs de slagvelden van Eerste en Tweede Wereldoorlog en weet in zijn presentaties met fascinerende beelden de historische lijnen door te trekken naar de actualiteit in de 21e eeuw zoals de recente aanslag in Parijs. De Eerste Wereldoorlog is wordt ook wel de “Oercatastrofe “genoemd. Nog steeds ondervindt de wereld de gevolgen van deze oorlog. Een prangend voorbeeld hiervan is het het geheime Sykes-Picot verdrag uit 1916 ( diplomatieke onderhandelaars van Engeland en Frankrijk ) waarin de verdeling van het toen nog bestaande Ottomaanse rijk werd vastgesteld. Zonder enige consideratie werden er in het Midden-Oosten grenzen getrokken die bepaalden waar de invloedssfeer van Frankrijk was en waar die van Engeland. Zo ontstonden uit verschillende tribale gebieden uiteindelijk landen zoals Irak, Syrië, Jordanië en Libanon. Gebieden die toen geen eenheid waren en zoals 100 jaar later blijkt nooit zijn geworden. Zelf de jongste aanslagen in Parijs op Charlie Hebdo hebben hier hun oorsprong.

De Eerste Wereldoorlog heeft de oude dynastieke wereld volledig op haar kop gezet en is de start geweest van de bloedige 20ste eeuw. Het einde van deze oorlog met de Vrede van Versailles bracht geen oplossingen voor de problemen in Europa die ook al voor de oorlog waren. De vernedering van Duitsland, het onderschatten van de arbeidersklasse, de koloniale problematiek en de opkomst van conservatief nationalisme gemixed met antisemitisme heeft uiteindelijk geleid tot de Tweede Wereldoorlog. Deze oorlog die nooit is afgesloten met een vredesverdrag tussen strijdende partijen stortte de wereld in de Koude Oorlog, die pas in 1989 met de val van de Berlijnse Muur eindigde. Het einde van de Koude Oorlog droeg, door de globalisering, bij aan het terugkeren van de tegenstellingen en conflicten die zijn ontstaan rondom de Eerste Wereldoorlog.

In zijn presentatie legt hij verbanden tussen de verschillende grote ontwikkelingen in de lange 20ste eeuw en maakt hij duidelijk hoe deze ontwikkelingen een rol spelen tot de dag van vandaag en mede onze toekomst zal bepalen.

Ook bezoekt hij met directie- en management teams, ondernemersverenigingen, klanten van bedrijven, de slagvelden van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het Belgische Ieper de Grebbenberg, Market Garden bij Arnhem, Zuid-Limburg met een bezoek aan het beroemde oorlogskerkhof van Margraten, het bombardement van Rotterdam, Noord-Limburg rond Overloon, de slagvelden rond de Schelde in Zeeland en andere oorlogsvelden behoren tot de mogelijkheden.

Thema’s:           

- Zicht op onze turbulente wereld
- Bezoek samen met Sanne de slagvelden van de Eerste en/of Tweede Wereldoorlog

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram