Spreker: Steijn Pelle

Jonge Ondernemer van het Jaar

Steijn Pelle
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Steijn Pelle (1988) is een energieke, technologie ondernemer en voormalig topsporter. Hij verkocht worteltjes uit de tuin van zijn vader en had zijn eerste bedrijf toen hij negen jaar was: de Houten Poot.


Momenteel werkt hij aan het opschudden van de gezondheidsmarkt. Met Fitmo probeert hij deze wereld gezonder en fitter te krijgen door een personal trainer voor iedereen bereikbaar en betaalbaar te maken. Het bedrijf wordt gefinancierd door internationale investeerders, is geselecteerd als één van de veelbelovende startups door de Dublin Web Summit in 2014 en werkt met adviseurs die eerder de programmeertaal Java hebben uitgevonden.  

Steijn was ook mede-oprichter en voorzitter van de Young Entrepreneurial Sagamores, een stichting die zich ten doel stelde om andere jonge mensen te inspireren ook te gaan ondernemen. In deze rol adviseerde hij onder andere de toenmalige Minister van Economische Zaken op het thema jong ondernemerschap. Ook was hij onderdeel van de prestigieuze Kauffman Scholarship jury.

Zelf studeerde Pelle Bedrijfskunde in Rotterdam (Erasmus Universiteit), Rusland (Saint Petersburg Graduate School of Management) en Cambridge (Selwyn College).

Zijn doorzettingsvermogen en tomeloze energie heeft hij overgehouden aan zijn tijd als feest diskjockey en top atleet. Onder leiding van de bondscoach Jack Wouters, liep hij in zijn tienerjaren naar eremetaal op Nederlandse Kampioenschappen op de cross en middellange afstand.

Pelle is het beste in te zetten voor lezingen, advieswerk, dagvoorzitterschappen en workshops.

Thema’s:

- Kodak - about brilliant failures in business (and how to avoid them)
- Wat grote bedrijven van kleine kunnen leren - over de business modellen van de toekomst
- Be a purple cow - de kunst van het opvallen om mensen nieuwsgierig te maken naar jouw product of dienst en hoe deals succesvol af te ronden
- It's your team - not your idea - stupid - hoe een winnend team te bouwen met praktische voorbeelden uit wetenschap, topsport en ondernemerschap
- Gimme some money, fool - over het financieren van een startend bedrijf
- Picture or it did not happen - hoe een organisatie of bedrijf via gratis aandacht kan groeien