Spreker: Steven Nelemans

Van idee naar start-up naar de wereldmarkt. Inspiratie vanuit samenwerken aan duurzaamheid.

Steven Nelemans
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Steven Nelemans (1995) begon in 2013 met zijn studie Electrical Engineering en werd oprichter en CEO van Amber, een van de snelstgroeiende bedrijven van Nederland. Amber: een electrische auto die je alleen gebruikt als je hem nodig hebt. Steven werd onder andere verkozen tot ondernemend talent 2017 door het Financieel Dagblad en was finalist voor de meest veelbelovende ondernemer door Sprout.

Samen met zijn co-founders richtte hij 3 jaar geleden Amber op, met het doel om de grote uitdagingen in onze huidige mobiliteit op te lossen. Met het bewezen Amber platform hebben ze een manier gevonden om mobiliteit duurzamer, flexibeler, goedkoper, en toegankelijker te maken. Op dit moment is Amber marktleider in de zakelijke markt en zijn de voorbereidingen voor een internationale launch in volle gang.

Door de combinatie van technologische kennis en een voorliefde voor ondernemen is Steven zeer geïnteresseerd in de theorie achter innovatie. Wat is innovatie precies, bestaat exponentiële innovatie eigenlijk wel, en hoe kan je innovatie bijvoorbeeld toepassen in je huidige bedrijfsvoering? Deze vraagstukken behandelt Steven in zijn lezingen en hij vertelt hoe je je staande kunt houden nu innovatie steeds harder lijkt te gaan. Innovatie lijkt een fenomeen wat enkel weggelegd is voor bedrijven met een R&D budget van enkele miljarden, of technologisch geniën die nieuwe apps voor groeiende markten ontwikkelen. Echter kunnen juist de bedrijven met gelimiteerde budgetten en kleine investeringsmogelijkheden relatief gezien de grootste stappen zetten. Ondernemen en innoveren heeft te maken met mindset, zorgen dat je de samenwerking opzoekt en elke kans grijpt die zich voordoet. Innoveren ligt ver buiten je comfortzone, omdat je steeds nieuwe dingen uit moet proberen. Zoals het bekende gezegde gaat: Insanity is doing the same thing over and over, and expecting different results.

In Nederland kennen we veel uiteenlopende ideeën over innovatie en ondernemerschap, veelal afkomstig uit boeken en opleidingen. Echter kan je het meeste leren over innovatie en ondernemerschap door het simpelweg te doen. Praktijkvoorbeelden uit Stevens leven als startup-ondernemer worden als rode draad door het verhaal heen gebruikt, zoals het vallen en opstaan en de belangrijkste lessen. Steven heeft veel tijd doorgebracht in Silicon Valley, een inspirerende regio waar Nederlandse ondernemers veel van kunnen leren. In Silicon Valley snappen ondernemers nog beter dan hier hoe belangrijk samenwerking en coöperatie is voor de levensvatbaarheid van een innovatieve startup. Tijdens zijn lezing zal Steven de jongensdromen van een jonge ondernemer vertalen naar tips en tricks om effectiever te ondernemen, om innoveren laagdrempelig te maken, en vanaf nu overal het maximale uit te halen.

Thema:

- Van idee naar start-up naar de wereldmarkt. Inspiratie vanuit samenwerken aan duurzaamheid.