Spreker: Sywert van Lienden

Sywert van Lienden
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Sywert van Lienden is ondernemer, politiek commentator en bestuurlijk adviseur. Zijn politiek talent en maatschappelijke inzichten vielen al op jonge leeftijd op. Hij stond aan de wieg van verschillende maatschappelijke initiatieven, zoals de G500-beweging en acties van LAKS. Daarnaast schrijft en publiceert hij wekelijks over politiek. Het maakt hem een vaste gast op televisie bij bijvoorbeeld De Wereld Draait Door en bij Radio 1.

De lezingen zijn fris, optimistisch en hebben diepgang. Als spreker combineert Sywert van Lienden altijd drie zaken: een gedegen analyse met de laatste cijfers, een plaatsing in een bredere maatschappelijke context en een vertaling naar de praktijk voor de doelgroep. Met een focus op de politicologie (en democratie), Europese economie en sociaal-economische onderwerpen volgt hij nauwgezet de laatste trends en ontwikkelingen.

Naast lezingen schuift Sywert van Lienden regelmatig aan als panellid en sidekick, leidt hij debatten en heeft hij ervaring als dagvoorzitter. 

Thema’s:

- Politieke onrust: de veranderende (politieke) positie van de middenklasse
-  Prinsjesdag: wat brengt het nieuwe jaar en de stand van het land
- Filosofen in gesprek over de democratie
- Wat wil de burger nou eigenlijk van de overheid?
- Disruptief maatschappelijk en bestuurlijk innoveren via digitalisering
- De toekomst van werk

Talen:

Ook andere sprekers over: