Spreker: Thom Uildriks

Nederlands Kampioen Pitchen 2018

Thom Uildriks
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Thom Uildriks (1999) is ondernemer, Nederlands Kampioen Pitchen en met zijn 19 jarige leeftijd de jongste spreker van de Teeuwengroep. Als kind woonde hij in Brazilië en hier ondervond hij al snel het grote verschil tussen arm en rijk. Toen hij 12 jaar werd verhuisde hij samen met zijn gezin terug naar Nederland en hier vond hij zijn passie: het geven van spreekbeurten en het vertellen van zijn verhaal.

In 2015 ging Thom via zijn middelbare school naar Tanzania als vrijwilliger. Ook deze minimale leefomstandigheden maakte impact op Thom en zijn medeleerlingen. Hier constateerde hij dat vele inwoners daar geen geld hebben om ondergoed aan te schaffen. Eenmaal terug in Nederland ging hij op onderzoek uit en signaleerde hij dat meer dan 100 miljoen mensen wereldwijd hetzelfde probleem ervaren. Het niet dragen van ondergoed kan leiden tot infecties en fysieke disfuncties, dus wilde Thom hier zijn steentje gaan bijdragen. Samen met zijn compagnon Spijk besloot hij dit probleem aan te pakken en richtten zij samen in 2016 Boxrs4ALL op. Voor elke onderbroek die hier verkocht wordt, geven ze er ook een weg in Tanzania. Om de regionale werkgelegenheid in Tanzania te stimuleren, wordt de donatie onderbroek juist daar geproduceerd. Deze economische impact is wat Boxrs4ALL onderscheidt van alle andere ‘Buy One, Give One’ initiatieven.

Naast zijn maatschappelijke betrokkenheid wereldwijd is Thom erg goed in pitchen. Al snel kwam hij erachter dat een van de belangrijkste eigenschappen van een ondernemer goed kunnen pitchen is en dat hij deze kunst aardig onder de knie heeft. Hij won o.a. pitchwedstrijden bij de Europese Commissie in Straatsburg, bij Rabobanken en de Erasmus Universiteit in Rotterdam en haalde zo flinke investeringen binnen. De onderscheiding op deze kwaliteit van Thom kwam in 2018 toen hij gekroond werd tot Nederlands Kampioen Pitchen. Volgens de jury durft Thom je mee te nemen in zijn verhaal en is hij daarbij niet bang om met een gestrekt been het publiek te activeren.
Naast pitchen is Thom een fanatieke hardloper en heeft deze sport hem geholpen een betere ondernemer te worden. Ondernemen is namelijk geen sprint, maar een marathon. Hij neemt het publiek graag mee in zijn ervaringen en de gebeurtenissen die hem als persoon hebben laten groeien.

Thom inspireert de zaal en zet het publiek aan tot het delen van dromen. Velen hebben namelijk geweldige ideeën maar durven ze spijtig genoeg niet te delen, aldus Thom.

Thema's:

- Hoe één reis levens kan veranderen
- Geen sprint maar een marathon
- Een kunst die je kan leren
- Deel jouw dromen

Ook andere sprekers over:

Videos: