Spreker: Tom Coronel

Inspiratie: hoe bereik je de top als ondernemer en als autoracer?

Tom Coronel
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Tom Coronel is autocoureur en rasondernemer. Een uitermate inspirerende, succesvolle en professionele duizendpoot. Zijn instinct voor ondernemen zat er al vroeg in. Handelen was zijn ding en hij wist altijd wel de beste deals voor familie, vrienden en bekenden te regelen. Toen hij circa 10 jaar geleden in aanraking kwam met LG en hun plasma televisies, was het hek van de dam. Coronel wist het zeker: hier zit business in. Hij startte Create2Fit BV. Na wat vallen en opstaan richtte deze visionair zijn blik op het verkopen van producten via internet in de tijd dat de internetbubbel net uit elkaar gespat was. Iedereen verklaarde hem voor gek, maar Coronel wist het zeker: internetverkopen is de toekomst. En hij had het bij het rechte eind. Zijn onderneming groeide in de afgelopen 10 jaar van de gebruikelijke zolderkamer uit tot een bedrijf van formaat met omzetten van meer dan 48 miljoen per jaar. Met 50 medewerkers is dit bedrijf marktleider in zijn branche. In 2011 werd dit beloond door het online business, media en marketing 'Emerce' door hem te bekronen met de titel 'E-Commerce man van 2011'.

Naast zijn carrière als ondernemer is Tom Coronel vooral ook bekend als autocoureur. Als zoon van autocoureur Tom Coronel Sr. werd racen hem met de paplepel ingegoten. Zijn sportieve loopbaan nam vanaf 1990 een vlucht. Coronel racet vanaf die tijd in verschillende raceklassen. Eerst in Nederland en later op internationaal topniveau. Zo woonde en leefde hij 5 jaar in Japan en won het Japanse Formule 3 kampioenschap, evenals het Formula Nippon Kampioenschap en de International Masters of Formula 3. De jaren daarna breidde Coronel zijn CV flink uit met vele races, overwinningen en kampioenschappen zoals DTCC, Dakar, 24 hrs Nurnburgring, het ETCC, WTCC en de Le Mans Series. In de Dakar-rally 2015 maakte hij deel uit als racende reporter. Hij had een plekje in het team van zijn broer Tim. Hij volgde de wedstrijd dus van binnenuit.

Verder is Coronel bekend van televisie, zo werkte hij mee als programma's als 'AutoXperience',  'RIB Rally', 'Wheels on 7', 'Red Bull Air Race', was hij jurylid van 'De Slechtste Chauffeur van Nederland' en verzogde hij de Formule 1 uitzendingen van RTL7. In 2010 legde Rick Winkelman, tv-commentator van RTL F1 GP, en Coo Dijkman, voorheen autosportverslaggever van De Telegraaf, zijn leven vast in de biografie: Tom Coronel 20 jaar op de limiet. Het boek is geen droge opsomming van races en resultaten, maar een aaneenschakeling van verhalen over hoe Coronels carrière-ontwikkeling tot stand kwam en de mensen die daarbij een (grote) rol speelden.

Thema: 

- De fascinerende racewereld