Spreker: Tom Vroemen

Crowdfunding: Het nieuw financieren en het nieuwe beleggen, Originele ideeën om geld aan trekken

Tom Vroemen
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Drs. Ing. T.A.H. (Tom) Vroemen (1985) is mede-oprichter en directeur van CrowdAboutNow bv, het eerste crowdfundingbedrijf dat het mogelijk maakte voor iedereen om met kleine bedragen te investeren in de ondernemingen waarvan je dagelijks gebruik maakt. Het team van CrowdAboutNow begeeft zich op het terrein waar klassieke partijen zich nog maar met moeite begeven: financieringen onder de €150.000. Daarnaast weet het bedrijf meer beleving te geven aan bescheiden beleggingen dan mogelijk werd geacht. Hoewel een jonge start-up, de successen worden steeds meer op waarde geschat. Banken zoeken de samenwerking op, en de politiek omarmt het concept.

Tom treedt regelmatig op als spreker over crowdfunding,  ondernemingsfinanciering, beleggingen, ondernemerschap en innovatie. Hij verbaast met zijn analyse van financiële en maatschappelijke ontwikkelingen en de opmerkelijke verhalen van succesvol gefinancierde ondernemers. Het liefst gaat hij op scherpe wijze de interactie aan met zijn publiek.

Tom studeerde Werktuigbouwkunde aan de HTS in Heerlen en Organisatie en Strategie aan de Universiteit Maastricht. In zijn studententijd richtte hij een studentenpartij en een studentenbond op. Voordat hij zich toelegde op CrowdAboutNow legde hij de basis voor Internationale Inkoop bij Koninklijke BAM Groep en studeerde hij af als onderzoeker bij TNO.

Thema's:

- Crowdfunding; Hoe herken je een succesvolle starter?
- Hoe beoordeel je de toekomstkansen van een bedrijf?