Spreker: Victor Bonke

Nieuwe klanten vinden 2.0

Victor Bonke
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

‘Acquisitator’ staat er op Victor Bonke zijn visitekaartje. Samentrekking van ‘Acquisitie’ en ‘Presentator’ en dat is ook precies wat hij doet… Presentaties geven over het vinden van nieuwe klanten en dan in het bijzonder middels ‘koude acquisitie’. Oftewel prospects bellen die je (nog) niet kent, maar waarmee je wel graag aan tafel wil zitten. Dat is een vak apart en voor menig ondernemer, salesman/vrouw of ZPP’er één van de grootste uitdagingen waar hij of zij voor staat. Merkt u dat u of uw (commerciële) team moeite heeft om aan nieuwe klanten te komen ? Stelt u of uw team (koude) acquisitie telkens maar weer uit, in de (ijdele) hoop dat er van afstel uiteindelijk uitstel komt ? Laat u dan

inspireren, motiveren en adviseren door deze presentatie over dit uitdagende onderwerp. Victor heeft zijn meer dan dertig jaar ervaring met dit weerbarstige onderwerp samengevat in ‘Zeven ingrediënten voor succesvolle koude acquisitie: de RATRACE’. Deze zeven aspecten maken het verschil tussen een lege en een volle agenda met afspraken.

-          R eflectie

-          A nder centraal

-          T iming

-          R apport

-          A fspraak verkopen

-          C oncentratie

-          E nthousiasme

Victor zijn presentaties zijn: Interactief, praktisch en humoristisch. Hij is auteur van het boek ‘Koud bellen: brrr…”, dat inmiddels in vijfde druk is verschenen.

Thema’s:

- Nieuwe klanten vinden 2.0
- Koude acquisitie

Videos: