Walter Baets

Op weg naar een excellente organisatie

Walter Baets als spreker boeken.

Wie is Walter Baets?

Walter Baets is emeritus hoogleraar aan de Graduate School of Business van de University of Cape Town, waar hij de dean en de Allan Gray Chair in Values Based Leadership was. Als adviseur heeft hij een jarenlange ervaring opgebouwd, in zes landen op twee continenten, in zingeving in organisaties, het begeleiden van innovatieve ecosystemen, business model innovatie en frugal innovation (hoe doe je meer met minder). Hij richtte de eerste Business School op in Rusland in 1990, en voor de Europese Unie en de Arabische Liga creëerde hij een hybride netwerkschool in de Euro-Mediterane regio vanuit Granada. Met veel engagement zet hij mensen aan tot denken over hoe op slot het bedrijfsleven werkelijk zit, en hij motiveert ze om daar innovatief mee aan de slag te gaan.

Walter Baets promoveerde aan Warwick Business School, en behaalde een Habilitatie (Senior Doctorate) aan de Paul Cezanne Universiteit van Aix-Marseille. Na 12 jaar in het bedrijfsleven als econometrist, heeft hij in zijn academische carrière een gedegen expertise opgebouwd rond complexiteit, exponential technologies en exponential organisations. Hij is op zoek gegaan naar waarom veranderen zo moeilijk is en hoe je technologie kunt gebruiken met een doel, een impact, een positieve bijdrage aan de economie. Hij heeft meer dan 10 boeken gepubliceerd en is al twee decennia lang een gewaardeerd en bevlogen spreker.

Hij is heel sterk in de wisselwerking tussen wetenschap en de dagdagelijkse management praktijk.  Hij daagt de zaal uit, onderbouwt zijn verhaal heel sterk met relevante concepten, maar kan dan heel vlot overgaan tot de praktijk van de dag.  Zijn presentaties zijn engagerend en aangenaam. Hij vindt de dialoog belangrijker dan de inhoud.  Hij wil echt impact hebben en mensen motiveren wat moet leiden tot een meer zinnige vorm van management.

Hij maakt makkelijk uitstapjes naar muziek en kunst en illustreert heel levendig (eventueel met een life flamenco optreden) hoe excellente organisaties gecreëerd worden. In 2016 publiceerde hij een “koffietafelboek” met zijn eigen foto’s: 99 things to learn in Business Schools/Values in Action. Van observatie naar verhaal, van denken naar doen, van moeten naar de moed opbrengen om te innoveren.

Thema's:

- Complexiteit, collectieve intelligence en exponentiele organisaties
- Innovatie via ecosystemen
- Wat is er nodig om exponentiele technologieën zinnig te gebruiken?
- De zinnige organisatie: wat draag jij bij aan de economie en de maatschappij?

Video met Walter Baets

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram