Spreker: Wilco van Rooijen

Dromen, durven, delen, DOEN

Wilco van Rooijen
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Wilco van Rooijen is één van de weinige beroepsavonturiers die Nederland rijk is. Hij beklom de hoogste toppen van de Alpen tot de Himalaya, doorkruiste heel Afrika en 15.000 km zinderende ‘outback’ van Australië en bereikte als eerste en één van de zeer weinigen zowel de geografische Noord- als de Zuidpool, op eigen kracht. Ook bereikte hij de top van de hoogste berg van de wereld, de 8850 meter hoge Mount Everest zonder extra zuurstof! Want dat is de meest eerlijke manier van klimmen, zonder doping die berg op, aldus Wilco.

Het is niet eenvoudig uitdagingen te bedenken waar Wilco voor terugschrikt. In 2011 beklom Wilco als 1e Nederlander de hoogste top op elk continent van de wereld, by fair means. Tijdens een expeditie in 2008 naar de top van de K2 belandde Wilco van Rooijen in een van de grootste klimdrama’s ooit, waarbij elf doden vielen. Van Rooijen werd drie dagen vermist, maar overleefde de tragedie: Dat mijn tenen moesten worden geamputeerd was bijzaak. De levenslessen die wij hebben geleerd zou ik iedereen willen meegeven. Wilco kende de diepste dalen, maar vierde ook de grootste triomfen. En nog is zijn honger naar avontuur niet gestild.

Zijn levensmotto: Liever tien dagen leven als een leeuw, dan honderd dagen als een schaap. Zijn missie: The job of the explorer of the 21st century is not to conquer places but to protect them! Dat toont hij ook wel aan met zijn nieuwe project Antarctica 2.0 waarbij hij met een expeditie op zonne-energie naar de Zuidpool gaat rijden om jongeren te inspireren tot duurzaam gedrag.

Thema's:

- Dromen, durven, delen, DOEN!
- Duurzaam gedrag: gewoon doen