Spreker: Wouter Parent

Het verhaal van een hacker

Wouter Parent
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Wouter Parent is sinds 2002 actief in de veiligheidsbranche. Hij wordt gedreven door de missie om zoveel mogelijk ondernemers bewust te maken van de risico’s op cybercriminaliteit. Volgens Wouter krijgt iedere organisatie vroeg of laat te maken met digitale criminelen. De vraag is niet zozeer of het gebeurt maar wanneer en vervolgens wat de impact is. De vraag is: "Heeft u uw risicobeheersing onder controle?”

Cybercriminaliteit

Volgens Wouter is moeilijk voor een organisatie om te zien hoe kwetsbaar ze zelf zijn. Daarom zet hij vol in op Securtiy Awareness. Door het veranderen van de mindset van medewerkers kan in korte tijd veel effect worden gesorteerd. Het daadwerkelijk aantonen van kwetsbaarheden en het laten zien hoe een hacker denkt en werkt, zorgt daarbij voor een eye-opener.

Blockchain en cryptocurrrency workshop

De blockchain lijkt een nieuw begrip te zijn wat je steeds vaker hoort. Het meest bekende product op basis van blockchain is de cryptomunt Bitcoin. De blockchain is echter niet heel nieuw en kent al in een ver ver verleden diverse voorbeelden.

Cryptomunten halen regelmatig het nieuws vanwege sterke koersschommelingen en overheden die wat vinden van deze ontwikkelingen.

De kans is groot dat blockchain op zeer korte termijn net zoals het internet gemeengoed gaat worden. Verschillende organisaties experimenteren met de blockchain om lastige business processen eenvoudiger en foolproof te verwerken dmv de blockchain. Voorbeelden hiervan zijn Ing met een privacy-by-design project en multinational containervervoerder Maersk die door middel van de blockchain haar containers nauwgezet kan volgen.

Maar wat is nu de blockchain? Op welke manier kan een blockchain worden ingezet bij organisaties? Hoe komt het dat een goed ingerichte blockchain foolproof is?

In deze workshop neemt Wouter uw gasten mee in de wereld van blockchain en cryptomunten. Hij doet dat op een interactieve en pragmatische wijze, zodat voldoende discussie ontstaat en de presentatie geen enkel moment saai is!