DE GROTE GESCHIEDENIS QUIZ

Unieke beelden en geluidsfragmenten

DE GROTE GESCHIEDENIS QUIZ

Mooie beelden en geluidsfragmenten wisselen elkaar af, terwijl er ingespeeld wordt op de ontwikkelingen binnen een bepaalde regio of gemeente. Thema's als politiek, wetenschap, sport, cabaret, kunst en cultuur worden in een historische en vaak ook plaatselijke context geplaatst.

Hans Goedkoop en Sanne Muijser

In zijn presentatie weet Hans Goedkoop een perfecte combinatie te maken tussen geschiedenis en actualiteit. Met veel passie vertelt hij over historische onderwerpen en personen en legt hij mooie paralellen met de huidige tijd.

Sanne Muijser kan als geen ander verbanden leggen tussen verschillende grote ontwikkelingen in de 20e eeuw en hij maakt duidelijk hoe deze ontwikkelingen een rol spelen tot de dag van vandaag én mede onze toekomst zullen bepalen.

Historische kennisquiz

Hans Goedkoop en Sanne Muijser weten in hun presentatie met fascinerende beelden de historische lijnen door te trekken naar de actualiteit in de 21e eeuw. Ze leggen verbanden tussen verschillende grote ontwikkelingen in de 20e eeuw en maken duidelijk hoe deze ontwikkelingen een rol spelen tot de dag van vandaag én mede onze toekomst zullen bepalen. Met deze historische kennisquiz worden niet alleen de grote gebeurtenissen besproken, maar ze komen ook dichter bij huis. In een luchtige reis door de tijd van de plaatselijke, nationale en internationale geschiedenis word je verrast met inzichten en onverwachte wetenswaardigheden.
Historicus Hans Goedkoop nam zijn gehoor mee naar de ontstaansgeschiedenis van het coöperatieve bankwezen in Nederland. Via een onverwacht vergelijk met schilderijen van de 17e eeuwse Hollandse meesters, maakte hij een link met de situatie van vandaag de dag en de rol van Rabobank daarin. Zijn presentatie was maatwerk en werd op een prettige en licht humoristische wijze gebracht. Plezierig, onderhoudend en leerzaam. Zeer de moeite waard!

Henk Bolt

Rabobank West Betuwe
applaus voor sprekers concepten
Ik heb tweemaal het genoegen gehad om een door Sanne begeleide reis naar de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog te mogen meemaken (zowel Ieper als de Somme). Uitstekend verzorgd en zeer kundig en gepassioneerd, vertelt Sanne over de gebeurtenissen ter plekke, al dan niet aangevuld met documentatie, tips voor boeken en andere interessante weetjes vanuit die periode. Een mooie combinatie van geschiedenis en indrukwekkende en leerzame materie, maar ook van mooie culinaire lunches en diners. Absolute aanrader!

Robert Bakker

Microsoft Nederland
applaus voor sprekers concepten

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies

Meer Unieke Creaties

Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram