LESSEN VAN DE OUDE MEESTERS

De Gouden Eeuw als inspiratiebron

LESSEN VAN DE OUDE MEESTERS

Uit fusies, de samenkomst van werelden, kunnen enorme innovaties voortkomen. De Gouden Eeuw laat dat prachtig zien.

Walter Breukers & Jaap Godrie

Walter Breukers (1985) en Jaap Godrie (1984) werken als creatieve ondernemers samen onder de naam Breukers&Godrie. Ze verbeelden bijzondere verhalen en unieke momenten in schilderijen en tekst. Daarnaast helpen ze organisaties met creativiteit en innovatie, onder andere door presentaties en een Innovatie Atelier. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studententijd in Nijmegen. Walter studeerde toen biomedische wetenschappen (cum laude) en filosofie (cum laude), terwijl Jaap de studie sociaaleconomische geschiedenis (cum laude) deed, nadat hij eerder aan de kunstacademie en het conservatorium had gestudeerd. Al snel blijken beide heren een grote interesse voor beeldende kunst, filosofie, wetenschap en literatuur te delen. Lange gesprekken leidden tot een nieuwe, ondernemende visie op het kunstenaarschap, die ze sinds 2011 onder de naam Breukers&Godrie in praktijk brengen.

Jaap Godrie is ook gids en workshopdocent in het Rijksmuseum te Amsterdam. Zijn rondleidingen en workshops krijgen een zeer hoge waardering.

Samenkomst van werelden

Uit fusies, de samenkomst van werelden, kunnen enorme innovaties voortkomen. De Gouden Eeuw laat dat prachtig zien. Denk aan de ontdekking van het lijnperspectief door Arabische wiskunde. Denk aan het gebruik van de camera obscura bij schilders als Vermeer. Denk aan de revolutionaire schilderstijl van Rembrandt en Frans Hals, geïnspireerd door ideeën uit de optica. Tegenwoordig staan we opnieuw op een punt in de geschiedenis waarin wetenschap en nieuwe technologie onze wereld veranderen. Door oprechte interesse en samenwerking vol vertrouwen kunnen ook nu grote innovaties plaatsvinden. In de presentatie kunnen Jaap en Walter vertellen hoe dit in het verleden gegaan is en wat we daar in deze digitale tijd van kunnen leren.
Walter Breukers en Jaap Godrie verrasten hun publiek met een presentatie, die de wereld vanuit een verrassend perspectief bekijkt, namelijk het perspectief van kunstenaars en filosofen. Aan het einde blijkt dat het publiek verrast is, en dat ze tevens tips hebben gekregen over hoe ze op een andere manier tegen de wereld aan kunnen kijken.

Kees Osseweijer

ex-directeur Rabobank
applaus voor sprekers concepten

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies

Meer Unieke Creaties

Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram