Masterclass Europa: Een onvergetelijk kijkje in het reilen en zeilen van de EU

Omschrijving

Bezoek Brussel
Europa wordt op de proef gesteld. Hoe kan een markt met 508 miljoen inwoners uitgroeien tot een wereldspeler? Is de Europese samenwerking krachtig genoeg? Wat betekent Europa voor ondernemers en bestuurders? Wat zijn de mogelijkheden voor innovatiesubsidies? Hoe werkt het lobby circuit? Hoe lossen we het vluchtelingenprobleem op?

Die vragen komen aan de orde in de Masterclass Europa in Brussel. Aan de hand van toonaangevende sprekers krijgt u een kijkje in de keuken van de Europese Unie. Tot de sprekers behoren onder meer Prins Constantijn, oud-kabinetschef van eurocommissaris Neelie Kroes, EU-ambassadeur Pieter de Gooijer en vooraanstaande Europarlementariërs.

Paul Sneijder, al meer dan vijftien jaar thuis in Brussel, is uw gastheer in dit bolwerk van
Europese macht. Uw rondgang in Brussel is eveneens een uitgelezen manier om in een
inspirerende omgeving studiepunten te verzamelen.

Het programma brengt u in contact met de 'makers van Europa': de Europese Raad, de Europese Commissie en het Europees Parlement. Zij bepalen – in een ingewikkeld en daardoor moeilijk
doorzichtig machtsspel - de koers van de EU. Uiteraard niet zonder de inbreng van de talrijke
lobbyisten en onder het toeziend oog van een kritisch perscorps.

Leer
Alle ‘makers van Europa’ krijgen een rol in het programma. Voor een algemene oriëntatie: hoe werkt ‘Europa’, wat brengt de toekomst, is ‘meer Europa’ een vloek of een zegen en wordt de stem van de Europese burger gehoord? Maar ook is er volop aandacht voor de actualiteit. Krijgt Europa Griekenland weer op het spoor? Heeft Europa een verantwoord antwoord op de grootste vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog? Weet Europa raad met de recente terreuraanslagen. Maar ook, hoe kan Europa bijdragen aan een verdere opleving van de economie? Wat zit er in voor Nederland? Wat zijn haalbare subsidies voor ondernemers en non-profit organisaties.

En wat kan Nederland bieden als het straks in de eerste helft van 2016 zelf aan het roer staat van de Europese Unie? De Masterclass geeft daarop de antwoorden.


Beleef
De Masterclass is meer dan alleen luisteren. Tijdens uw bezoek aan Brussel zult u ook Europa ‘beleven’. Door zelf vergaderingen en andere bijeenkomsten bij te wonen. Maar ook via live video-verbindingen krijgt u ‘een kijkje in de keuken’. Zo bent u deel van de ‘Midday briefing’, het dagelijkse treffen tussen de Europese commissie en het Brusselse perscorps.

In de Europese wijk verblijft u in een aangenaam hotel. Het bezoek begint en eindigt met een borrel,
waar u ook op informele wijze kennis kunt maken met de ‘makers van Brussel’. U gaat te voet naar alle afspraken. Het programma begint de eerste dag om 16 uur en eindigt de tweede dag rond 18 uur.

Ook na uw Masterclass kunt u bij Paul Sneijder terecht. Om u te ondersteunen bij het aanvragen van Europese subsidies, u in contact te brengen met de juiste personen of instanties of u te vertegenwoordigen bij de Europese instellingen. Deze ‘nazorg’ garandeert dat uw bezoek aan Brussel meer is dan een aangename kennismaking.

Want een feit is: wie ‘Brussel’ heeft gezien, gaat met een andere, nieuwe blik op ‘Europa’ terug naar huis.

Direct inschrijven

 

Informatie

Locatie(s): Brussel
Groepsgroote: Minimaal 25 personen
Duur: 2 dagen
Tarief: € 1.295,- p.p.

Videos: